Pressemeddelelse

18. december 2017

 

Pressemeddelelse

 

Første produkter til forsøgsordningen med medicinsk cannabis er klar.

 

Det danske firma CannGros ApS blev det første som fik optaget produkter på Lægemiddelstyrelsens liste over optagne cannabismellemprodukter til medicinsk brug, under den nye forsøgsordning med lægeordineret medicinsk cannabis, som blev endeligt vedtaget i Folketinget fredag den 15. december. Forsøgsordningen træder i kraft den 1. januar 2018.

 

Efter inspektion fra Lægemiddelstyrelsen, modtog CannGros den 14. december sin tilladelse til håndtering af euforiserende stoffer og produkter med medicinsk cannabis, som forsøgsordningen omhandler. Herudover har virksomheden fået optaget sine første to produkter, som er ”Bedrocan CannGros” og ”Bediol CannGros” på Lægemiddelstyrelsens liste over optagne cannabismellemprodukter og cannabisudgangsprodukter til medicinsk brug. Begge produkter er tørret cannabisblomst med et styrkebestemt indhold af de aktive stoffer dronabinol (THC) og cannabidiol (CBD).

 

CannGros har i første omgang indledt samarbejde med hollandske ”Office for Medicinal Cannabis” (OMC) som er den hollandske myndighed med ansvar for produktion af cannabis til medicinske og forskningsmæssige formål. Det er det hollandske firma Bedrocan B.V. der står bag dyrkning og forarbejdning af cannabisplanterne.

 

”Vi er rigtig glade for at have indgået en aftale med hollænderne og for at de har været så villige til at arbejde hurtigt sammen med os, i processen mod at få de første to produkter optaget i den nye forsøgsordning i Danmark. Det har selvsagt været en intensiv proces, specielt i de sidste par måneder, og vi har lagt alle kræfter i for at få det til at lykkes, så vi nu kan være klar når forsøgsordningen træder i kraft efter nytår”, siger Henrik Uth, direktør i CannGros.

 

Produkterne ”Bedrocan CannGros” og ”Bediol CannGros” kan tilberedes som en urtete, eller inhaleres ved hjælp af en fordamper. Doseringen af produkterne varierer afhængig af hvilken patient som skal indtage dem, og hvilke sygdomme og symptomer lægen ordinerer produktet til. Pakningsstørrelsen på 5 gram vil række til mellem to og tre uger, afhængig af doseringsmængden. Oftest bliver patienterne startet op med en helt lav dosis, som eventuel gradvis kan hæves i samråd med lægen, indtil den ønskede effekt opnås. På Lægemiddelstyrelsens hjemmeside vil produktark med mere information om “Bedrocan CannGros” og “Bediol CannGross” blive offentliggjort.

 

Priser og tilskud

Produkterne udleveres på apoteket efter recept fra lægen. Her forventes priserne på de to produkter, i pakningstørrelser af 5 gram, at komme til at ligge på 790,- kr. Folketingets Sundhedsvalg drøfter fortsat muligheden for at patienter kan få tilskud. Hvor meget der eventuelt bliver dækket, og hvad egenbetalingen så vil blive, vides endnu ikke.

 

Flere produkter på vej

Udover de to nævnte produkter, planlægger CannGros på sigt at importere medicinsk cannabis dyrket i Canada, og lancere andre doseringsformer, så som olier og kapsler.

”Det afgørende for os er, at vi laver en grundig leverandørkvalificering, og sikrer at de produkter vi bringer på markedet i Danmark er kvalitetssikrede på et højt niveau, helt fra dyrkning af planten, fravær af pesticider og andre forureninger og frem til analyserne der dokumenterer et styrkebestemt og ensartet indhold af de aktive stoffer dronabinol (THC) og cannabidiol (CBD)”, siger Henrik Uth, direktør i CannGros.

 

Anvendelsesområderne for medicinsk cannabis

Den nye lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis siger, at patienter med en række udvalgte sygdomme og symptomer, der tidligere har forsøgt behandling med relevante, godkendte lægemidler, kan få ordineret medicinsk cannabis på den enkelte læges ansvar.

Lægemiddelstyrelsen har vurderet at følgende fire grupper kan være relevante at behandle med medicinsk cannabis: Sklerosepatienter, rygmarvsskadede, patienter med visse former for kroniske smerter, og patienter med kvalme og opkastning efter kemoterapi. Med den fri ordinationsret kan en læge dog frit udskrive ordningens cannabisprodukter til patienter med andre sygdomme, hvis lægen fagligt vil stå inde for det. Lægemiddelstyrelsen har udarbejdet en vejledning om forsøgsordningen til lægerne.

 

Yderligere spørgsmål kontakt:

CannGros ApS

Direktør, Henrik Uth

Tel.: 2494 0520

info@canngros.dk

 

 

 

HELLO

KONTAKT OS

Sdr. Havnegade

6000 Kolding

Danmark

Tel: +45 2494 0520

PROFIL

CannGros ApS er en dansk leverandør af cannabisprodukter til medicinsk brug, godkendt efter lov om forsøgsordning med medicinsk cannabis.

© Copyright 2017. All Rights Reserved.